Düğün,Davet,Açılış ve Organizasyon Hizmetleri

Eylül 17, 2009

Nikah Şekeri

Filed under: Uncategorized — Etiketler:, , , — vague76 @ 9:03 pm

Şeker gibi bir gün

Düğünlerin en güzel hatırası olarak  konuklara dağıtılan nikah şekerleri, günümüzde yerini lavanta torbalarına ve minik objelere bıraktı. Nikah şekerini şekerciye yaptırabileeceğiniz gibi, evde kendiniz de hazırlayabilirsiniz.

 

Nikah şekerleri, gelin ile damadın düğüne katılan tüm davetlilere teşekkür etmek ve bu özel günü daima hatırlamalarını sağlamak için sundukları küçük bir armağaandır. Artık günümüzde, klasikleşmiş tül, badem şekeri ve gelin teli üçlüsünden yapılan nikah şekerleri yerini neredeyse sınırları zorlayacak kadar çok çeşide bırakmış durumda. Ancak, birbirinden şık ve güzel modeller arasında karar vermek de oldukça zorlaşmıştır. Hatta kendi hayal ettiğiniz tasarımlarla da düğününüzde tamamen sıra dışı nikah şekerlerine sahip olabilirsiniz. Nikah şekerlerinizi tamamen kendi tasarımınızla siz de dizayn edebilirsiniz. Ancak bunun için yaklaşık 1 ay önceden malzemeleri alıp size yardımcı olabilecek birkaç kişiyle hazırlamalısınız. Davetli sayınız belli olur olmaz nikah şekerlerinizi sipariş edin ya da yapımına başlayın. Davetiyeler iki kişilik olduğundan nikah şekerlerinin biraz daha fazla olması gerektiğini hesaba katmayı unutmayın. Nikah şekerlerinin sunumu da oldukça önemlidir. Güzel, süslü bir sepet içinde olabileceği gibi gümüş bir tepsi içerisinde de sunulabilir.
Nikah şekeri davetiyeniz ile uyum içerisinde olabilir. Klasik tarzdan hoşlanıyorsanız nikah törenlerinin vazgeçilmezi olan badem şekerini tercih edebilirsiniz. Kalıcılığı ve mis gibi kokusuyla şık lavanta torbaları da farklı bir alternaatif olabilir. Kurutulmuş çiçeklerden oluşan şirin bir paket ya da yapma bir lale gül de nikah şekeri yerine geçebilir. Değişik tarzdaki magnetler ya da renkli şirin mumlar da konuklarınıza nikah töreninden sonra dağıtabileceğiniz hoş bir armağan olabilir.  Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte artık nikah şekeri yazılarına e-mail adresi eklemek de oldukça moda…

 

BİLGİ VE İSTEKLERİNİZ İÇİN DÜĞÜNMELEĞİ ASİSTANINA TIKLAYINIZ….

Yorum Yapın »

Henüz yorum yapılmamış.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Yorum bırakın

WordPress.com'da ücretsiz bir web sitesi ya da blog oluşturun.